Deeptech-plattformar

Enabling deep-tech innovation

Trio Impact Invests investeringar riktar in sig på åtta områden inom det som identifieras som deeptech. Kännetecknande för deeptech är potential att i grunden förändra ett stort antal branscher och marknader.

De åtta deeptech-plattformarna

PlattformBeskrivning
Artificiell Intelligens & DataAvancerade metoder och applikationer relaterade till analys av stora datakällor.
Cleaner EnergyTeknik i hela värdekedjan från energiproduktion, via överföring och lagring till elförbrukning.
Pollution & Waste ManagementTeknik för att minska föroreningar, inklusive avskiljning och lagring av koldioxid (CCS), vattenrening, återvinning av avfall och luftföroreningar.
Industrial Biotech / Advanced MaterialsTillämpning av bioteknik för industriell bearbetning och produktion av kemikalier, material och bränslen. Avancerade material omfattar nya material och modifieringar av befintliga material som ger överlägsna egenskaper jämfört med konventionella material.
Photonics & ElectronicsTeknik för att generera och utnyttja egenskaperna hos fotoner, ljusets kvantenhet. Utöver detta ingår mikro- och nanoteknik för att fånga avancerad elektronik.
Robotics & CommunicationTeknik relaterad till automatisering och robotik, självkörande fordon, drönare och industri 4.0. Utöver detta ingår tillämpad teknik som stödjer kommunikationsinfrastruktur, inklusive mobilkommunikation och Internet of Things.
Quantum ComputingKvantdatorer bygger på att utnyttja materiens unika egenskaper i nanoskala. Kvantberäkning bygger inte på bitar som antingen är 1 eller 0 utan på kvantbitar som kan vara överlagring av 1:or och 0:or, vilket ger exponentiellt högre informationstäthet än vanliga datorer.
Life ScienceOmfattar ett antal olika teknologier och applikationer för ny teknik med fokus på hälsa och behandling av olika sjukdomstillstånd. Plattformen formas av delområden inom främst medicinsk bioteknik, läkemedel och medicinteknik.
sv_SESvenska